Върховна касационна прокуратура се е самосезирала по повод публикация

...
   Върховна касационна прокуратура се е самосезирала по повод публикация
Коментари Харесай

Проверяват къщи за гости на семейството на Елена Йончева

   Върховна касационна прокуратура се е самосезирала във връзка обява в пресата, че фамилията на депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева, лидер на алената листа за евероизборите, е построило три къщи  на Черноморието, покрай курорта Лозенец. По плана са били усвоени 400 000 лв. европари.
" Данните, съдържащи се в обявата сочат на вероятно осъществено закононарушение по член 248 а ал.3 от Наказателен кодекс във връзка построени къщи за посетители по план по размер 311 „ Разнообразяване към неземеделски действия “ по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2007 – 2013 година, финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони ", пишат от пресцентъра на ВКП. Данните обаче били незадоволителни, заради което се постанова осъществяване на инспекция, предоставена на Главна дирекция " Национална полиция ". Щяла да бъде осъществена документална инспекция на плана, като на място открито дали къщите за посетители се употребяват по предопределение. Определен е едномесечен период за осъществяване на полицейската инспекция.
  " Нямам повече информация по  случая, само че щом е разпоредено ще правим инспекцията ", сподели вътрешният министър Младен Маринов в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия.
 Самата Елена Йончева отхвърли да има нещо общо с къщите за посетители, издигнати от бащата на нейнота дете арх. Пламен Тодоров. " Моя свекър е шеф още преди да познавам това семейство ", сподели пре Епицентър Йончева.
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР